Zondag 13 maart 2016

P3130035

zondag 13 maart hebben we onze grote schoonmaak gehouden op ons veld en het moet gezegd: door het goede weer en de ruime opkomst (15 man) van bereidwillige handen is het een echt succes geworden.

Omstreeks 09.00 u was het merendeel van de helpers al aanwezig en toen Willy aankwam met de motorverticuteerders konden we vol gas aan de slag. Enfin,vol gas was iets te rap geroepen want er moest wat “getrokken “ worden eer de verticuteerders aansloegen.. lol. (heb je met die “naftemoteurs “ he).

Het mos en ander onkruid werd fluks verwijderd maar het werd al gauw duidelijk dat hier de nodige uren en energie zou gaan inkruipen.. Op sommige plaatsen was het mos zo zwaar begroeid dat er terug gras zal bijgezaaid moeten worden...

Terwijl de verticuteerpiloten elkaar afwisselden werd de maaier van stal gehaald en de afvalveger met aanhangwagen afgehaald in Kapellen. Speciale dank aan Peter Dhaens om de veger ter beschikking te stellen. Deze veger zou ons veel harkwerk besparen en daardoor konden we nog een aantal andere noodzakelijke infrastructuurwerken uitvoeren.

Bijkomende onderhoudswerken werden o.l.v. Rony C. ook uitgevoerd:

  1. opstarten van de waterpomp waardoor het toilet terug gebruikt kan worden
  2. poetsen van het toilet
  3. de regenton volledig reinigen aan de binnenkant en daarna terug opvullen met proper grondwater
  4. de zonnepanelen op het dak spic en span afwassen
  5. de ramen werden gelapt van het clubhuis
  6. het plexidak van het afdak werd afgewassen

Om 12.00 u was het schaftijd en smaakte de lekkere koffiekoeken en vers gezette koffie voortreffelijk,de sfeer was top en iederéén was enthousiast, er werd goed (uit)gelachen en iederéén was content over de vorderingen van de werken. Na een half uur waren de koeken opgegeten en werd deel twee van de werken aangevat. Na het kruislings verticuteren werden de machienes terug gebracht naar de verhuurfirma en kon het onkruid en mos “opgeveegd” worden en respectievelijk op het einde van de lange piste en in de hoek van de korte piste worden gestort.

De klok wees al 14.30 u aan toen we hier mee klaar waren... Om alles nog properder te maken werd het gras dat er nog stond gemaaid waardoor er al stilletjesaan kon gesproken worden van een echte landingsbaan ... wow wow cool.

Tussen 15.00 u en 15.30 u konden we de materialen reinigen,opbergen en moe maar tevreden terugkijken op een top (werk)dag waarin heel wat werk is verzet en een goede start is genomen met het klaar maken van ons terrein voor de eerste grote activiteit van dit seizoen: de pannekoekfly op zondag 3 april 2016.

Ondanks het vele werk waren er toch nog enkele piloten die nog wat energie over hadden die een sortieke deden met vliegtuig,drone of heli...

Een fijne afsluiter voor een productieve dag.

De komende dagen wordt het veld nog geweld (de weller wordt a.s. woensdag geleverd) en daarna zal er nog bijgezaaid worden.

De dag was een absoluut succes en graag zou ik alle aanwezige mensen willen bedanken voor de belangeloze inzet.

De clubgeest vierde hoogtij en zonder jullie hadden we dit niet klaar gekregen, nogmaals bedankt.

 

Neem ook eens een kijkje op de site van onze sponsors 

Stoffeerderij