Als je iets wil herdenken, bijvoorbeeld je geboorte, zestig jaar geleden, dan doe je dat met een reisje met de Recreational Vehicle naar het Zuiden van Frankrijk bijvoorbeeld. Maar omdat je ook iets voor je vrienden van de modelvliegclub wil doen,trakteer je op de jaarlijkse barbeque.

Gefeliciteerd Willy, goede reis en bedankt voor het feestje !

Die winderige en wisselvallige morgen waren er kandidaten genoeg om de tent op te zetten. Wie te laat kwam, kon alleen maar vaststellen dat de tent stond. (Misschien waren er veel blijven plakken na het feestje van de avond ervoor.)

Dan maar vliegen.

Even later kwamen Willy en Nicole te voet aan. Om zijn mobile home niet aan de takken van de jonge boompjes te beschadigen, had hij zijn exemplaar bij café De Witte geparkeerd... Dan kon hij tenminste wat langer blijven plakken...

Er was wijn en bier en bijna alle leden waren aanwezig.

Ook de opkomst voor kandidaten voor the Crazyfly viel mee. Er waren dit jaar 3 kandidaten buiten Willy zelf die opnieuw iets met lege flessen en fusé's in elkaar hadden geknutseld. Na de start vanuit een regenpijp-piepschuim schans, maakte hij de verste vlucht tot hiertoe.

Dimitri had een delta gemaakt van piepschuim, die ook vrij goed vloog. Zestig jaar Willy Boeye las ik op de onderkant van de delta. Een experiment met zestig ledjes onderaan de delta mislukte...(waarschijnlijk had Willy de ledjes al uitgeblazen)

Luc en Tom hadden een delta gemaakt uit golfkarton, TEC 7 genaamd, een ode aan het vele uren lijm aanbrengen aan handen, oren, andere lichaamsdelen, maar ook vliegtuigonderdelen in het modelvliegbestaan. Het toestel vloog ook even, maar niet zo fanatiek.

Dirk de Moor had een luchtkasteel gebouwd met kegelvormige stukken piepschuim in rood en oranje, dat hij op de rug van zijn trainer monteerde. Het bleef bij goede bedoelingen, want die vlieger ging niet op, zijn inzending bleef een luchtkasteel.

Dimitri kaapte de eerste prijs weg, Willy de spektakelprijs, Dirk de pechprijs en Tom werd bedankt voor zijn inzet.

Willy kreeg ten slotte nog een "Blade 450" -heli voor zijn verjaardag vanwege alle clubleden. Het zal hoe dan ook een crazyfly blijven die hij nooit zal vergeten.

Even later kwam de cateringbestelwagen het veld oprijden met ribbekes, hamburger en kip. Het was smullen geblazen !

Na het eten konden alle piloten die nog niet te beschonken waren of juist beschonken genoeg... deelnemen aan een wedstrijd. Ditmaal moesten de kandidaten zoveel mogelijk onder een limbolint vliegen binnen de vijf minuten. Ze konden dat doen in één richting of in beide richtingen. Omdat helikopters vlugger konden keren, werd er besloten om een prijs voor helikopters en voor vliegtuigen uit te rijken. Ryco was de snelste bij de helikopters nadat Patrick Bulcke was gecrashd. Bij de vliegtuigen deden Patrick VGH, Dirk VdP en Erwin Tops mee. Twee Texans tegen één laagdekker trainer, twee snelle verbrandingsmotoren tegenover één elektro. Ik, Dirk VDP, heb geprobeerd, maar ik moet toegeven, niet alleen was Erwin Tops voorzien van de snelste warbird, hij ook het meeste geoefend en had het minste last van de wind. Patrick VGH vloog met zijn laagdekker circuitjes en ging steeds in dezelfde richting onder het lint. Erwin Tops klom, maakte een rol, loopte en dook weer naar beneden. Hij bleef doorvliegen, ondanks de regen. Alex Veltmans had pech met zijn Vicomte en geraakte niet klaar voor de race, al denk ik niet dat hij met zijn Vicomte Erwin van de winst af had kunnen houden. Met zijn extra had het een spannende race kunnen worden. Had Alex zijn Wonder of Delta bovengehaald, dan was het nagelbijten geweest. Misschien moeten de beide heren eens afspreken om met hetzelfde toestel een duel te doen.

De BBQs zijn traditioneel een feestgebeuren in het vliegjaar. Dit jaar werd er ondanks de soms felle regen ook een echte crazyfly georganiseerd en werd er zelfs een heuse competitie gehouden. Enkele haalden nieuwe toestellen boven of maakten oude weer vliegwaardig. Hier en daar gebeurde er al eens een crash of vloog een Trojan in de bomen...Volgens vaste traditie deed Theo het licht uit in het kot en deed de deur toe. Willy vertrok op reis.

VOORSTELLING

 

voorstelling

Neem ook eens een kijkje op de site van onze sponsors